Mar 23, 2014

Cinta



Emm cinta, bukan seindah ape yang dikata dalam cerita. Bukan semua cinta bahagia. Cuma cinta memerlukan perngorbanan. Cinta, datang dari rasa suka, dan terus masuk ke hati. Tapi cinta itu buta. Bila ada cinta, kita akan menglihat mengunakan hati tanpa mata. Aku tahu, sebab aku pernah rasa, cinta aku adalah cerita cinta. Cerita cinta yang diakhiri sama macam permulaannya.

Never Be



Aku ingat aku dah menang, 
Aku ingat aku dah berjaya.
Tapi semua ni jadi sebaliknya.
Hari demi hari aku berusaha.
Aku tak pernah putus asa.
Sebab aku nak rasa bahagia.
And aku selalu mengharap tu.
Tinggal kan aku wahai mimpi indah.
Pergilah tinggal kan aku.
Aku tak perlu kau tanpa dia.

Mar 16, 2014

What The Amazing Day When I Meet My Old School Gang


15 march

Hari ni sorang lagi kawan aku dah naik ke jinjang pelamin, ya allah, kejap nya masa berlalu. Tahniah to Mood and her husband! Hope till jannah okay gang. Haihh lepas ni sape pulak kan. Dan yang pasti aku lama lagi. Haha tunggu dah ade rumah sendiri kereta sendiri then okay. Actually hari ni bukan just pergi wedding je. Haha after dah jumpa mood semua, aku and gang gerak karoeke. Sebab dari sekolah, semua memang kaki doe, haa then lepas karoeke ramai balik sebab ade hal katanya. Actually ta ramai pun. haha dari 10 orang tinggal lah 4 orang yang betul betul tak tahu nak buat ape kalau balik rumah. Haha

Then baru start the journey of kami berempat. Haha ntah macam mane kebetulan rasa nya yang tinggal 2 laki 2 perempuan. memang cun ahh cite dia, haha then yang guide jalan aman pulak, dekat satu jb jugak ahh di bawak aku jalan. nak harap aku, memang tak tahu tempat tempat best kat jb ni lagi. Haha lama doe ta jalan jalan jb. haa





After dah puas puas pusing bandar, kebetulan lagi malam tu JDT main. Haha lagi cun, lepak tengok kat Tasik Merdeka, dia punya shisha, pehh terbaik lah gila. Haha memang lepas ni aku shisha situ jela. Haa even ta dah lama ta lepak sekali, tapi semua ta jauh berubah, especially aman and pendek, budak yang dulu nak pukul aku kat sekolah tapi tak jadi sebab aku lagi gangster, haha then jadi kawan baik aku, aku kenal perangai dorang dah lama. Haa masing masing still macam dulu, tak jauh berubah.

Thanks wehh korang, you all made my day. Bila lagi lah kan dapat kumpul macam tu lagi. Semoga kita ketemu lagi. Aku pun dah nak naik shah alam ni. haa semua dah sibuk kerja, study. All the best okay korang, aku selalu doa yang baik baik untuk kawan kawan aku. Asalammualaikum

Mar 10, 2014

F.R.I.E.N.D















Hadi Hakim and Shahir, wehh aku tengah cuti ni, korang tak cuti ke ? Emm aku rasa ni first time aku cuti tanpa korang. Biasa Hadi ada, kalau tak Hakim ada. Rindu gila doe kat korang. Bila tengok gambar kita berempat lagi lah tambah tambah rindu dia. Haha tapelah tade rezeki nak jumpa korang cuti ni. Next time aku cuti korang mesti ada tau. Banyak cerita ni. haha kbye salam rindu untuk korang semua 

Mar 7, 2014

Cuti




Akhirnya habis pun sem 4, haa lega sebab aku tinggal lagi 2 sem je ni. Sem depan then practical. Wahh lajunya masa berlalu. hee best nya. nanti dah ade diploma. then cari kerja. Ehh tapi aku na sambung. okay okay then lepas tu aku sambung degree. hmm sumpah ta rasa langsung 3 tahun. macam baru hujung tahun lepas aku masuk MSU. haha even ta rasa 3 tahun tu, tapi kenangan dia ta ingat. haha mesti aku akan rindu semua budak kelas aku nanti. kelas yang gila owesome. bersyukur sangat dapat jumpa dorang. thanks Allah.

Sekarang ni aku cuti. so now kita enjoy! haha ahh best nya cuti. dapat balik jb after final. Fuhh rasa dia. lagi lagi bila habis last paper hari tu kan. haha sumpah sem ni aku strugle gila sebab aku tengah naik kan pointer aku. insya allah, kalau ade rezeki, last cgpa aku 3.5 something. Insya allah. Berharap sangat sebenarnya. Sekian

Feb 20, 2014

Update Sikit

Assalamualaikum.

Okay kita memang ta pernah tahu ape yang jadi pada masa akan datang. cuma kita boleh berusaha untuk menjadikan masa akan datang tu baik. betul kan ? And masa lalu yang buat kita berubah untuk jadi lebih baik pada masa akan datang. Ehh alaa pening ahh ayat dia. haha tu je nak cakap. Kbye

Feb 13, 2014

Old Picture Taken By Her

Gambar Lama.
Gambar yang ada 1001 cerita.
cerita cinta aku dan dia.
pagi tu, hanya aku dan dia.
kami jumpa di tempat biasa.
tempat yang pernah terukir nama aku dan dia.
aku nyanyi kan lagu untuk dia. 
aku tahu dia suka, dari mimik muka dia.
dia tak tahu macam mana aku happy pagi tu. 
dia tak tahu.
tiba tiba dia bangun sambil pegang phone.
dia amek gambar.
pagi tu last dia main rambut aku.
aku still ingat pagi tu.
aku still ingat.
kalau aku boleh undur kan masa.
mesti pagi tu aku akan peluk dia. 
aku akan cakap yang aku rindukan dia sangat sangat.
jaga diri dia.
carilah orang yang boleh jaga dia.
yang boleh layan kerenah dia.
sebab aku tahu tu hari last aku happykan dia.
tapi aku lambat
tapelah.
cerita cinta ini akan aku simpan sampai akhir hayat aku.
tade siapa faham. 
biarlah aku dengan dia je yang rasa. 
terima kasih sayang. 
terima kasih.
asalammualikum.